Scurta evaluare


Autoevaluarea este de cele mai multe ori ignorată de fiecare dintre noi atunci când este vorba de ceea ce facem zi de zi, lună de lună, an de an. Poate mai tragem câte o linie de Revelion sau când ajungem la vârste cu cifre rotunde… Dar în online, de câte ori ne autoevaluăm? De cele mai multe ori ni se pare suficient că mergem la un eveniment. Scriem despre el, trimitem link-ul mai departe și gata, punem liniștiți capul pe pernă.

Aflată la finalul unui concurs #peblog nu mă pot abține să scriu cum mi s-a părut. Bineînțeles, pot obține o scurtă evaluare din numărul de vizitatori, comentarii, RT-uri sau like-uri. Însă sunt și alți indicatori pe care îi consider importanți.

Spre exemplu, pentru mine acest concurs a fost o experiență extraordinară care mi-a dat ocazia de a îmi cunoaște și mai bine cititorii. Nu știu dacă au fost doar cititori ocazionali, însă m-am bucurat să îi simt aproape. Am creat împreună o poveste cu influențe de thriller și romance, am răspuns la e-mailuri în care eram felicitată pentru idee și am testat codurile pentru a le oferi informații cât mai clare câștigătorilor.

Sigur, au participat și prieteni din online. Nu știu dacă le-a plăcut mecanismul sau au comentat pentru mine (aceleași premii au mai fost oferite și de Pandutzu, Alex, Claudia, Ionut, Auraș, Andreea, Chinezu, Zazou), însă le mulțumesc. Cu toate acestea, surpriza plăcută oferită de Anidor prin organizarea acestui concurs a fost aceea de a descoperi că mă citesc oameni pe care nu îi știam de nicăieri. Nici de pe alte bloguri sau Twitter. Nu știu de unde au venit pentru a continua scenariul din comentarii… poate că erau pe blogul meu dintotdeauna și asta a fost ocazia de a ieși la lumină. Mă bucură și cred că dincolo de cele 39 comentarii premiate și 57 like-uri, 16 premii oferite pe Facebook și numărul de vizualizări… contează că nu a fost un concurs în cadrul căruia au participat doar cunoscuții, ci unul în care eu și www.cinemaanidor.ro ne-am bucurat de atenția unui public nou.